Promocija Programa „Hrvatski otočni proizvod“

Zakon o otocima („Narodne novine“, br. 116/18, 73/20 i 70/21) člankom 36.a propisuje dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za sufinanciranje provedbe aktivnosti promocije Programa „Hrvatski otočni proizvod“ na temelju Pravilnika o načinu vrednovanja zahtjeva za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava, načinu rada te sastavu i broju članova povjerenstva za provedbu javnog poziva za promociju programa „Hrvatski otočni proizvod“ („Narodne novine“, broj 127/21) i Javnog poziva kojeg raspisuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.  

Prihvatljive aktivnosti za sufinanciranje putem dodjele bespovratnih financijskih sredstava su skupna događanja koja pridonose ostvarenju ciljeva Programa „Hrvatski otočni proizvod“  (sajam, manifestacija, konferencija, radionica, edukacija/seminari i dr.) te projekti i programi promotivno-informativnog karaktera o Programu „Hrvatski otočni proizvod“.

Za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava mogu se prijaviti: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave i javne ustanove te udruge, savezi udruga, zadružni savezi i turističke zajednice, koji ne obavljaju gospodarsku djelatnost.

Javni poziv je otvoren do  29. ožujka 2024.