Istaknute teme

Hrvatskoj na raspolaganju 10,7 milijardi eura iz EU fondova
Sporazumom o partnerstvu, kojeg je Europska komisija prihvatila 30. listopada 2014., pokazali smo da smo fokusirani na poticanje novih radnih mjesta i stvaranje snažnijeg i konkurentnijeg gospodarstva, a za što nam je na raspolaganju 10,676 milijardi eura iz europskih strukturnih i investicijskih fondova (ESI).
Informiranje kao prvi korak do uspješnog EU projekta!
Putem aplikacije EUfondovi moguće je primati obavijesti o svim aktualnostima, novim natječajima, edukacijama i raznim drugim događanjima iz područja EU fondova.
Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine
​Nacionalna razvojna strategija Republike Hrvatske do 2030. godine je ključan nacionalni strateški dokument za razdoblje nakon 2020. godine u kojem će biti definirana vizija razvoja te glavni razvojni prioriteti i strateški ciljevi.
Karte siromaštva Republike Hrvatske
U okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. proveden je projekt - mapiranje siromaštva čiji je cilj bio unaprijediti stručno znanje o praćenju podataka o siromaštvu u Republici Hrvatskoj na najnižoj razini, kako bi se točno definirala geografska područja najviše pogođena siromaštvom i degradacijom te bolje usmjerile buduće intervencije u borbi protiv siromaštva u RH.
Hrvatski otočni proizvod
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije nastavlja izvođenje projekta vizualnog označavanja otočnih proizvoda oznakom “Hrvatski otočni proizvod” koji je pokrenut početkom 2007. s namjerom poticanja otočnih proizvođača u proizvodnji izvornih i kvalitetnih proizvoda.
ITU mehanizam – gradovi kao pokretači gospodarskog razvoja

U Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održano je potpisivanje Sporazuma o provedbi integriranih teritorijalnih ulaganja (ITU mehanizam) u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. za sedam najvećih urbanih središta. 

Program integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima
120 milijuna eura iz EU fondova za Beli Manastir i Dardu, Benkovac, Knin, Petrinju i Vukovar u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ 2014.-2020. te Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.-2020. za provedbu aktivnosti namijenjenih fizičkoj, gospodarskoj i socijalnoj regeneraciji tih gradova.