Poziv neovisnim stručnjacima u sklopu provedbe Programa transnacionalne suradnje Središnja Europa

Program transnacionalne suradnje SREDIŠNJA EUROPA u teritorijalnom smislu obuhvaća i pruža podršku regionalnoj suradnji između devet srednjoeuropskih država članica Europske unije. Osnovni cilj programa “Suradnja iznad granica kako bismo gradove i regije središnje Europe učinili boljim mjestima za život i rad“ postići će se provedbom pametnih rješenja koja pružaju odgovore na regionalne izazove u područjima inovacija, ekonomije s niskom razinom CO2, okoliša, kulture i prometa. Program se provodi u razdoblju od 2014. do 2020. godine i ulaže 231 milijun eura za sufinanciranje projekata transnacionalne suradnje koji će se provoditi od strane javnih i privatnih organizacija iz regija središnje Europe.
 
Upravljačko tijelo Programa poziva sve pojedince da se putem Portala za eksperte prijave kao potencijalni neovisni stručnjaci s ciljem utvrđivanja liste nezavisnih tematskih stručnjaka koje bi se angažiralo tijekom ocjenjivanja projektnih prijedloga kao pomoć Zajedničkom tajništvu i Upravljačkom tijelu. Od potencijalnih neovisnih stručnjaka se očekuje da imaju visoku razinu profesionalnog iskustva u jednom ili više tematskih područja koja pokrivaju prioritetne osi i odnose se na specifične ciljeve programa.
 
Osim Aplikacijskog obrasca kojeg se može preuzeti na Portalu za eksperte, potencijalni eksperti bi trebali dostaviti i dodatnu dokumentaciju, a točne upute za prijavu možete pronaći u dokumentu Poziv za prijavitelje za uspostavu liste stručnjaka.

Više o pojedinim radnim mjestima možete pronaći na http://www.interreg-central.eu/about-central/jobs/.