Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema

Obavijest o zatvaranju Javnog poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema!                                 
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavljuje obavijest o zatvaranju Javnog poziva za iskaz interesa za financiranje projekata prema Programu podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema radi iskorištenja sredstava Programa.                           
 
Poziv se zatvara dana 11. srpnja 2022. a projektni prijedlozi predani nakon zatvaranja Poziva neće biti uključeni u postupak dodjele.
 

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u okviru svoje nadležnosti i u skladu s Prioritetima provedbe politike Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. i Programom Vlade Republike Hrvatske za razdoblje 2020.-2024. pokreće Program podrške gospodarskoj revitalizaciji Slavonije, Baranje i Srijema.
 
Pored sredstava iz europskih fondova potrebno je osigurati i nacionalna sredstva putem kojih bi se potaklo ulaganje u infrastrukturu na ovim područjima s naglaskom na segmente koji se ne mogu financirati u okviru postojećih financijskih instrumenata Europske unije.
 
Cilj Programa je poticanje razvoja gospodarskih aktivnosti na području Brodsko-posavske, Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Vukovarsko-srijemske županije kroz ulaganja u infrastrukturne projekte kao preduvjet  za razvoj postojeće i nove poduzetničke infrastrukture te time postizanje održivog gospodarskog razvoja, povećanja atraktivnosti prostora, poboljšanje kvalitete života na ovim prostorima i sprečavanje daljnjeg iseljavanja.
 
Program je namijenjen jedinicama lokalne samouprave i jedinicama područne (regionalne) samouprave s područja pet slavonskih županija koje su nositelji prihvatljivih aktivnosti na projektu, a koncipiran je kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i namijenjen je projektima koji će imati utjecaj na širu zajednicu.