Studijsko putovanje u Mađarsku (24. do 27. studeni 2008.)

Studijsko putovanje u Mađarsku na temu regionalnog razvoja 24. do 27. studenog, Budimpešta, Pečuh 

 

U okviru programa CARDS, od 24. do 27. studenog 2008. godine održano je studijsko putovanje u Mađarsku, u cilju upoznavanja dužnosnika i službenika hrvatskih ministarstava sa načinom provođenja politike regionalnog razvoja u Mađarskoj. 

U Ministarstvu nacionalnog razvoja i gospodarstva u Budimpešti predstavljena je mađarska regionalna politika i koncept regionalnog razvoja, mađarski Zakon o regionalnom razvoju, kao i institucionalna struktura i financijski sustav za provedbu politike regionalnog razvoja. 

U Agenciji za nacionalni razvoj u Budimpešti glavna tema bila je koordinacija nacionalnih politika i strategija u ostvarenju uspješne provedbe projekata regionalnog razvoja. 

U Pečuhu je hrvatsko izaslanstvo posjetilo Južnu Transdunavsku razvojnu agenciju gdje su imali priliku čuti izlaganja o regionalnom razvojnom programu za tu regiju, a putovanje je okončano vrlo zanimljivim izlaganjem o ključnim elementima projekta „Pečuh-kulturna prijestolnica Europe 2010.“ . 

Kao dužnosnik koji je predstavljao Ministarstvo regionalnog razvoja, šumarstva i vodnoga gospodarstva na studijskom putovanju sudjelovao je, zajedno sa kolegama službenicima, državni tajnik zadužen za europske integracije gospodin Branko Mučnjak. 

Prezentacije sa studijskog putovanja:

Prezentacija 1.ppt

Prezentacija 2.ppt

Prezentacija 3.ppt

Prezentacija 4.ppt

Prezentacija 5.ppt

Prezentacija 6.ppt