Ministar Pavić u radnom posjetu Francuskoj

  • Slika /slike/Vijesti/Studeni 2019/Francuska_1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U okviru priprema za hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić boravio je u dvodnevnom radnom posjetu Francuskoj Republici.

Ministar se susreo sa savjetnikom francuskog predsjednika Emanuela Macrona za Europu i G20 Clémentom Beauneom. Razgovarali su o prioritetima hrvatskog predsjedanja, novom višegodišnjem financijskom okviru, odnosno sedmogodišnjem proračunu Europske unije koji će vjerojatno biti usvojen tijekom hrvatskog predsjedanja u prvoj polovici iduće godine. Također, razgovarali su i o bilateralnim odnosima i izlasku Velike Britanije iz Europske unije koji bi se također trebao dogoditi za vrijeme hrvatskog predsjedanja.

Tijekom radnog posjeta ministar je održao i sastanke u Glavnom tajništvu za europske poslove, Ministarstvu za teritorijalnu koheziju i odnose s lokalnim vlastima te Općem povjerenstvu za teritorijalnu ujednačenost. Na tim sastancima razmijenjena su mišljenja o pitanjima vezanima uz regionalni razvoj, kohezijsku politiku te programiranje u idućem financijskom razdoblju. Na sastancima su sudjelovali i hrvatski veleposlanik u Francuskoj Republici Filip Vučak te zamjenik upraviteljice Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva Luka Bogdan.
 
Posjet Francuskoj ministar je završio posjetom poslovnoj školi INSEAD gdje je s dekanom Benom Bensaouom razgovarao o potencijalnoj suradnji INSEAD-a i Učilišta za upravljanje i sustavnu administraciju ESI fondova koje Ministarstvo planira pokrenuti iduće godine kao društvenu inovaciju, a za što je dobilo potporu Europske komisije.

Pisane vijesti | EU fondovi