Ministar Pavić sudjelovao na Sastanku Vlade i Konferencije predsjednika Europskog parlamenta

  • Slika /slike/Vijesti/prosinac 2019/HN20191205375132.jpg
  • Slika
  • Slika

U povodu hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije u prvoj polovici 2020. godine, danas je u Hotelu Westin održan Sastanak Vlade Republike Hrvatske i Konferencije predsjednika Europskog parlamenta na kojem je sudjelovao i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić.

U svojem izlaganju ministar Pavić govorio je o važnosti kohezijske politike za Republiku Hrvatsku i pregovorima oko Višegodišnjeg financijskog okvira. Naglasio je da je kohezijska politika od velikog značaja za Republiku Hrvatsku i razvoj hrvatskog društva budući da su njezini učinci vidljivi u hrvatskim općinama, gradovima i županijama.  

Ministar Pavić apostrofirao je da je u mandatu ove Vlade Republika Hrvatska podigla ugovorenost europskih fondova s 9 na gotovo 80 posto. Kazao je i da je Hrvatska kao najmlađa članica Europske unije spremna za predsjedanje i rad na dosjeima.

Osvrnuo se je na jučerašnji sastanak s predsjednikom Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta, Younousom Omarjeeom te izvjestiteljima i članovima istoga odbora Andreyem Novakovim i Constanzeom Krehlom, konstatiravši kako se se čeka ishod finskog predsjedništva. Dodao je da je Hrvatska, kao buduća predsjedateljica Vijećem Europske unije, svjesna stavova mnogih zemalja članica o finskom prijedlogu vezanom uz novi Višegodišnji financijski okvir.

Zaključno, ministar je izjavio da će hrvatski prioriteti za vrijeme predsjedanja Vijećem imati utjecaja i na rad Europskog parlamenta te je izrazio nadu u dobru suradnju s Parlamentom u budućim trijalozima.

Foto: Hina/Vlada RH
 

Pisane vijesti