Ministar Pavić u Europskom parlamentu predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem EU-a

Slika /slike/Vijesti/prosinac 2019/FriendsOfEurope.jpg

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić boravio je u radnom posjetu Bruxellesu tijekom kojeg je predstavio prioritete hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije, posebno ciljeve koji se žele postići pri zatvaranju višegodišnjeg financijskog okvira.

Poseban naglasak stavljen je na kohezijsku politiku ravnomjernog regionalnoga razvoja kojom se želi postići podjednaka razina razvijenosti.

Tijekom svog posjeta Bruxellesu ministar je održao sastanak s predsjednikom Odbora za regionalni razvoj Europskog parlamenta, Younousom Omarjeeom te izvjestiteljima i članovima istoga odbora Andreyem Novakovim i Constanzeom Krehlom. Ministar im je predstavio prioritete predsjedanja i članove tima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije koji će raditi na dosjeima.

Kao izaslanik predsjednika Vlade Andreja Plenkovića ministar je sudjelovao i na konferenciji o proširenju Europske unije think-thanka „Friends of Europe“ na kojem je održao uvodni govor u kojem se posebno dotaknuo pitanja otvaranja pregovora s Albanijom i Sjevernom Makedonijom. Susreo se je i s Geertom Camijem, suosnivačem i glavnim tajnikom Friends of Europe i direktoricom programa Nathalie Furrer s kojima je razgovarao o zajedničkoj konferenciji koja je planirana iduće godine, u okviru hrvatskog predsjedanja Vijećem Europske unije.

Također, ministar je sudjelovao i na konferenciji „Moderni izazovi mladih Europljana“ koju je organizirao hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Karlo Ressler. Ministar je okupljenim predstavnicima udruga mladih predstavio prednosti članstva u Europskoj uniji za mlade i mogućnosti financiranja politika za mlade iz europskih sredstava.

Ministar se je sastao i sa zastupnikom Tomislavom Sokolom, a u organizaciji Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva sa zamjenikom upraviteljice Lukom Bogdanom susreo se je Paulom Waltonom, direktorom za strateška pitanja iz Zaklade Anne Lindh koja potiče razvoj civilnoga društva na Mediteranu.  
 

Pisane vijesti | EU fondovi