Ministar Pavić na obilježavanju Dana grada Varaždina

Slika /slike/Vijesti/prosinac 2019/Varaždin.jpg

U povodu obilježavanja Dana Grada Varaždina ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Marko Pavić, kao izaslanik predsjednika Vlade, sudjelovao je na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Varaždina.

Prenoseći pozdrave i čestitke predsjednika Vlade, ministar je u svojem govoru istaknuo da  Vlada posljednih godina pokrenula velike investicije putem europskih fondova te ravnomjernoga razvoja. Naglasio je da je ugovorenost fondova u mandatu ove Vlade porasla sa devet na gotovo osamdeset posto, a da je Grad Varaždin ugovorio više od milijardu kuna od 1.7 milijardi kuna koliko je sredstava osigurano u Varaždinskoj županiji.
 
Ministar je podsjetio da je Vlada poreznom reformom od četiri kruga osigurala dodatna sredstva općinama, gradovima i županijama,  rekavši kako su dodatne dvije milijarde kuna spuštene na lokalne i regionalne razine te da su ta sredstva često korištena za sufinanciranje europskih projekata.  
 
U svome govoru osvrnuo se je i na nadolazeće hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije za koje je rekao da predstavlja veliki uspjeh Republike Hrvatske koja će nakon samo šest godina članstva  predsjedati Europskom unijom te imati prilike završiti jedan od ključnih fileova  - Višegodišnji financijskih okvir.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Pisane vijesti | EU fondovi