Vukovar, Beli Manastir, Benkovac, Petrinja i općina Darda kreću u realizaciju projekata vrijednih 120 milijuna eura

Slika /slike/Vijesti/vukovar 16.5.2017.jpg

U utorak, 16. svibnja 2017. godine, u Hotelu Lav u Vukovaru, svečano su potpisani sporazumi o provedbi intervencijskih planova u okviru Programa integrirane fizičke, gospodarske i socijalne regeneracije malih gradova na ratom pogođenim područjima predviđenog operativnim programima „Konkurentnost i kohezija“ 2014. – 2020. i „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014. – 2020. između Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU), Ministarstva rada i mirovinskoga sustava (MRMS) te gradova Beli Manastir s općinom Darda, Benkovca, Petrinje i Vukovara.

Sporazume su potpisali ministarica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, ministar rada i mirovinskoga sustava Tomislav Ćorić te u ime gradova gradonačelnik  Belog Manastira Ivan Doboš, Benkovca Branko Kutija, Petrinje Darinko Dumbović, Vukovara Ivan Penava i načelnik Općine Darda Anto Vukoje.
 
”U ožujku ove godine svečano sam uručila Odluke o prihvaćanju intervencijskih planova gradova Belog Manastira, Benkovca, Petrinje, Vukovara i općine Darda. Danas, potpisivanjem Sporazuma o provedbi intervencijskih planova, gradovi zajedno s općinom Darda kreću u provedbu svojih planova što me veseli jer zaista mislim da će ovo biti novi početak za spomenute gradove i općinu kao i za njihove stanovnike koji neće više morati odlaziti i napuštati svoje domove u potrazi za poslom i dostojanstvenim životom.” rekla je ministrica Žalac prilikom svojeg obraćanja.
 
Svrha sporazuma je utvrditi prava i obveze sporazumnih strana u pitanjima provedbe intervencijskih planova kao i indikativnu financijsku alokaciju iz europskih strukturnih i investicijskih fondova koja iznosi 18,5 mijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj te 4 milijuna eura iz Europskog socijalnog fonda po intervencijskom planu. Ukupna vrijednost Programa iznosi 120 milijuna eura, odnosno, 100 milijuna iz EFRR-a te 20 milijuna eura iz ESF-a.
 
”Navedeni gradovi i općina, kao i Grad Knin s kojim su ministarstva sporazum potpisala u prosincu 2016. godine, provedbom svojih intervencijskih planova dobili su priliku poboljšati svoju cjelokupnu gospodarsku sliku i kvalitetu života stanovnika.” rekao je ministar Ćorić.


Pisane vijesti