Potpisani ugovori o sufinanciranju projekata Opće županijske bolnice Požega i Doma zdravlja Požega

  • Slika /slike/Vijesti/Požega_16_5_2017.jpg
  • Slika

Žalac: „Posljednjih 6 mjeseci slavonske su županije povukle 208 milijuna kuna iz EU fondova za projekte unaprjeđivanja zdravstva“

U utorak 16. svibnja 2017. u Požegi su potpisana dva ugovora o sufinanciranju projekata, jedan u okviru Poziva Poboljšanje isplativosti i pristupa dnevnim bolnicama i/ili dnevnim kirurgijama ukupne vrijednosti 34.236.121,22 HRK čiji je korisnik Opća županijska bolnica Požega, a drugi u okviru Poziva Poboljšanje pristupa primarnoj zdravstvenoj zaštiti s naglaskom na udaljena i deprivirana područja kroz ulaganja u potrebe pružatelja usluga zdravstvene zaštite na primarnoj razini ukupne vrijednosti 5.849.028,24 HRK čiji je korisnik Požeško-slavonska županija.
 
Ugovore su svečano potpisali ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac, Tomislav Petric, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje te predstavnici korisnika, župan Požeško-slavonske županije Alojz Tomašević i ravnatelj Opće županijske bolnice Požega Željko Glavić. Svečanosti je nazočila i pomoćnica ministra zdravstva Ružica Palić Kramarić.
 
„Ove smo godine iz područja zdravstva potpisali ugovore u vrijednosti od skoro 932 milijuna kuna u okviru tri poziva u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija od čega su slavonske županije povukle 208 milijuna kuna. Požeško-slavonskoj županiji je s današnjim potpisivanjem, u razdoblju od listopada 2016. do danas, iz OPKK dodijeljeno oko 53 milijuna kuna za ukupno 20 projekata.“ istaknula je tom prigodom ministrica Žalac. „Uvjerena sam da će ovi projekti osigurati bolje uvjete rada zdravstvenim radnicima, a pacijentima pružiti odgovarajuću primarnu zdravstvenu zaštitu i pristup dnevnim bolnicama i kirurgijama.“ Nastavila je Žalac.
 
Župan Požeško-slavonske županije Tomašević zahvalio je Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Vladi Republike Hrvatske što prepoznaju dobre i kvalitetne projekte i ulažu u unapređenje zdravstva.     

Pisane vijesti