Potpredsjednik Vlade Grčić primio veleposlanika Narodne Republike Kine, gospodina Shena Zhifeia


 

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić primio je u nastupni posjet gospodina Shena Zhifeia, veleposlanika Narodne Republike Kine u Republici Hrvatskoj

Veleposlanik Zhifei čestitao je potpredsjedniku Vlade Grčiću na imenovanju i preuzimanju iznimno važnog resora. Bilateralne političke odnose ocijenio je jako dobrima, dok su obje strane usuglasile kako na području gospodarske suradnje ima mnogo prostora za napredak.

Potpredsjednik Grčić je prezentirao mjere ugrađene u proračun koje za cilj imaju poboljšanje poslovne klime, privlačenje direktnih inozemnih investicija i gospodarski rast. Grčić je upozorio kako se Republika Hrvatska trenutno nalazi u iznimno osjetljivoj fazi koja zahtjeva oprez u donošenju odluka, ali dodao kako je Vlada RH odlučna u provođenju reformi, proračunskoj konsolidaciji i otvaranju prostora razvoju gospodarskih aktivnosti.

Razgovaralo se o mnogim područjima od interesa za obje države, slijedom čega je veleposlanik Zhifei napomenuo kako je NR Kina spremna ulagati u velike infrastrukturne projekte, industrijski sektor što bi trebalo potaknuti otvaranje novih radnih mjesta.

S druge strane, istaknuo je kako se ulažu maksimalni napori za sudjelovanjem hrvatskih kompanija na velikom kineskom tržištu. Turizam je izdvojen kako važno područje velikih potencijala za suradnju, posebice kako govorimo o dolasku kineskih turista i povećanju investicija.

Zaključno je usuglašeno kako će nastupnim posjetom biti nastavljena dosadašnja uspješna suradnja.



Pisane vijesti