Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić primio je veleposlanicu Talijanske Republike u Hrvatskoj Emanuelu D''Allessandro

 

 
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić primio je u nastupni posjet NJ. E. Emanuelu D'Allessandro, veleposlanicu Talijanske Republike u Hrvatskoj.

Veleposlanica D'Allessandro čestitala je na brzom donošenju proračuna te naglasila kako je određen dobar smjer kretanja posebice za razvoj gospodarstva. Tijekom sastanka, razmijenjena su mišljenja oko dosadašnjih zajedničkih uspješnih projekata sufinanciranih iz EU fondova. Također, naglašene su mnogobrojne mogućnosti i prostor u kojem se suradnja u tom segmentu može razvijati.

U tom smislu, veleposlanica je najavila skori posjet talijanskog ministra za teritorijalno jedinstvo g. Fabrizia Barce, koji predstavlja priliku za razmjenu iskustava oko kvalitetnije pripreme projekata za buduće korištenje sredstava iz strukturnih i Kohezijskog fonda.

Potpredsjednik Grčić zahvalio je na potpori koju Italija pruža Hrvatskoj na putu prema punopravnom članstvu te izdvojio kako su potrebni dodatni napori za poboljšanje gospodarske suradnje, posebice u sektoru energetike, transporta, turizma i poljoprivrede. 


Pisane vijesti