Objavljen javni poziv na dostavu projektnih prijava za Program razvoja otoka za 2024. godinu

Slika /MRRFEU pozivi i programi 2024/aerial-view-kornati-island-archipelago-sunrise-kornati-national-park-croatia (2).jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je javni poziv na dostavu projektnih prijava za Program razvoja otoka za 2024. godinu.

Poticanje jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave koje u svojim administrativnim granicama obuhvaćaju hrvatske naseljene otoke i otočiće te poluotok Pelješac na svrhovito korištenje sredstava ulaganjem u kapitalne infrastrukturne projekte kojima se doprinosi unaprjeđenju kvalitete života na naseljenim otocima, sustavno se nastavlja i ovim jednogodišnjim Programom.

Program je usmjeren na doprinos unaprjeđenju i razvoju lokalne zajednice na otocima ulaganjem nacionalnih sredstava u poboljšanje kvalitete i dostupnosti komunalnih, obrazovnih, zdravstvenih, socijalnih, kulturnih, sportskih, poduzetničkih, turističkih te ostalih javnih usluga uz istaknutu podršku zaštiti okoliša, primjeni energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora energije, čime se sustavno nastoje umanjiti regionalne razvojne nejednakosti, uvažavajući i potičući specifičnosti svakog pojedinog otoka Republike Hrvatske.

U razdoblju od 2016. do 2023. godine, ovim jednogodišnjim Programima financirano je 297 projekata kroz 394 ugovora u ukupnoj vrijednosti od 22,8 milijuna eura.
U 2024. godini za provedbu Programa razvoja otoka za 2024. osiguran je iznos od 4.091.000 euro, a danas objavljen javni poziv otvoren je do 9. veljače 2024.

Više o pozivu pročitajte ovdje.
 

Pisane vijesti