Objavljen poziv „Znanstveni centri izvrsnosti“

Slika /slike/Vijesti/2024/Pozivi/Pozivi_PKK.png

Pozivom se podržavaju projekti koji pomiču granice istraživanja i znanja te doprinose razvoju novih tehnologija i inovacija u tematskim prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije do 2029. godine.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije je u sklopu Programa Konkurentnost i kohezija 2021. - 2027.objavilo poziv „Znanstveni centri izvrsnosti“.

Ovim Pozivom sufinanciraju se projekti koje provode Znanstveni centri izvrsnosti koji okupljaju i umrežuju vrhunske znanstvenike na nacionalnoj razini fokusirane na specifične istraživačke teme, a koji pomiču granice istraživanja i znanja te doprinose razvoju novih tehnologija i inovacija u tematskim prioritetnim područjima Strategije pametne specijalizacije do 2029. godine.

Pozivom se nastoji pospješiti postizanje međunarodno priznatih i nacionalno relevantnih istraživačkih rezultata ZCI-ja uz fokus na razvoj novih tehnologija i njihovoj primjeni u gospodarstvu, vodeći računa o najnovijim europskim i globalnim trendovima. Vrhunska istraživanja u sklopu poziva povećat će i unaprijediti međunarodnu vidljivost i prepoznatljivost hrvatske znanstvene zajednice te potaknuti transfer tehnologije.

Ukupna bespovratna sredstava iznose 12.000.000,00 eura, a više informacija dostupno je na poveznici.

Pisane vijesti