U Puli uručeno šest ugovora ukupne vrijednosti 75,16 milijuna kuna

  • Slika /slike/Vijesti/2020/studeni/Pula/WhatsApp Image 2020-10-19 at 14.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica Tramišak uručila je  6 ugovora iz 3 ITU poziva, ukupne vrijednosti 75,16 milijuna kuna od čega je 55,70 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

U okviru ITU mehanizma Pula objavljeni svi planirani pozivi za dodjelu bespovratnih sredstava iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Za potencijalne prihvatljive prijavitelje s područja UP Pula do sada je objavljeno šest Poziva koji svojom vrijednošću iznose preko 185,5 milijuna kuna što čini 123,2 % ukupnog iznosa alokacije dodijeljene UP Pula kroz ITU mehanizam u okviru OPKK.

Ministrica Tramišak kazala je: „ITU mehanizam – Integrirana teritorijalna ulaganja zaista mogu značiti približavanje Europe građanima, odnosno vašim lokalnim zajednicama. Rješavanje određenih problema i podizanje kvalitete života, društvenog, socijalnog sadržaja, a ono što je bitno i prvenstveno, a to je poticanje gospodarske suradnje i poticanje daljnjeg razvoja gospodarstva.“

Ovi projekti, iz područja brownfielda i poduzetništva primjer su različitih ulaganja u održivi urbani razvoj. U narednom financijskom razdoblju planirano je pripremanje i integriranog teritorijalnog programa (ITP) uz nacionalni operativni program (NOP). Cilj je integrirati razvojne prioritete općina, gradova, županija, zajednicu više županija ili funkcionalnih regija s pripadajućim nacionalnim prioritetima, pritom uzimajući u obzir  njihove specifičnosti. 

„Radujemo se novom programskom razdoblju, od 22 milijarde eura, koje nas čekaju, kako iz Plana za oporavak i otpornost, tako i novi Višegodišnji financijski okvir. ITU mehanizmi – Integrirana teritorijalna ulaganja jedan su od prioriteta, jedan su od ciljeva Europske unije za sljedeće programsko razdoblje, tako da novih 6 % alokacije iz Fonda za regionalni razvoj ide u tom smjeru. Očekujem intenzivnu suradnju s vama. Vi ćete moći dalje nastaviti razvijati sve projekte koji su vama važni za daljnji razvoj vaših lokalnih zajednica.“, istaknula je Tramišak.

Pisane vijesti