Potpisan ugovor za izgradnju objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC Split

  • Slika /slike/Vijesti/2020/studeni/KBC Split/HN20201016763626.jpg
  • Slika
  • Slika

Ministrica Tramišak sudjelovala na početnoj konferenciji projekta „Priprema strateških projekata Kliničkog bolničkog centra Split“ i svečanom potpisivanju ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC Split“

Projektom „Priprema strateških projekata Kliničkog bolničkog centra Split“ ukupne vrijednosti 20,59 milijuna kuna, od čega je 17,5 milijuna kuna bespovratnih sredstava, sufinancira se priprema strateških projekata Kliničkog bolničkog centra Split, čime se stvaraju preduvjeti za prijavu i realizaciju projekata izgradnje i opremanja strateških projekata KBC Split i to na način da se pripremi potrebna dokumentacija i osigura savjetodavna pomoć u potrebnim područjima.

Realizacija svih projekta u sljedećem programskom razdoblju rezultirat će podizanjem kvalitete i pristupačnosti zdravstvenih usluga, te racionalnijim korištenjem svih resursa bolničkog zdravstvenog sustava (u odnosu na radnike, opremu i prostor).

„U ovim zahtjevnim vremenima, u kojima se suočavamo s epidemijom COVID 19 virusa, više nego ikada postajemo svjesni koliko je nužno ulaganje u zdravstveni sustav. Činjenicu je da na zdravlje utječe veliki broj čimbenika izvan sustava zdravstva,  upravo zato potrebno je unaprijediti vlastite kapacitete kako bi se odgovorilo na nove zdravstvene izazove i stanovništvu pružilo kvalitetnu zdravstvenu uslugu.“, kazala je ministrica Tramišak.

Osim navedenog projekta potpisan je ugovor za projekt ,,Objedinjeni hitni bolnički prijem KBC Split’’. Radi se o projektu ukupne vrijednost 69,99 milijuna kuna, od čega je 30,99 milijuna kuna bespovratnih sredstava, a cilj mu je sve hitne prijeme svih medicinskih struka s postojećim nepotpunim i nedovoljnim sadržajima, lošim građevinskim stanjem, zastarjelom tehničkom i medicinskom opremom, te instalacijama objediniti u jedan objedinjeni hitni bolnički prijem na jednoj lokaciji.

Ulaganjem u adaptaciju postojećeg prostora, opremanjem suvremenom medicinskom i nemedicinskom opremom, te optimizacijom poslovnog procesa bolnice u zbrinjavanju hitnih stanja, ostvariti će se sigurnije i brže pružanje hitne medicinske pomoći.

FOTO:Hina

Pisane vijesti