Ministrica Gabrijela Žalac: „Operativni programi iduće financijske perspektive pisat će se „na terenu“, a ne samo u Zagrebu!“

  • Slika /slike/Vijesti/Split_Gabrijela_29_11_2016_5.png
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

U utorak 29. studenoga 2016., ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac posjetila je Splitsko-dalmatinsku županiju kako bi predstavnicima regionalne i lokalne vlasti predstavila novi smjer u pogledu regionalnoga razvoja i korištenja fondova Europske unije te razgovarala s njima o mogućnostima sufinanciranja projekata na području županije EU sredstvima.

Nakon kratkog sastanka sa županom Splitsko-dalmatinske županije Zlatkom Ževrnjom i njegovim suradnicima, ministrica se sastala i s gradonačelnicima gradova i načelnicima općina s područja Splitsko-dalmatinske županije. Sastanku su prisustvovali i predstavnici regionalne razvojne agencije ReraSD, Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split, Obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije te drugi uvaženi gosti.
 
„Jako sam zadovoljna s projektnim idejama i projektima koje su mi prezentirali u Splitu. Puni potencijal EU fondova možemo iskoristiti samo ako osluškujemo što se događa "na terenu" i zato će se operativni programi iduće financijske perspektive pisati "na terenu", a ne samo u Zagrebu!“, istaknula je nakon sastanaka ministrica Gabrijela Žalac.
 
Ministrica Žalac sa svojim suradnicima sudjelovala je i na sjednici gospodarskog vijeća Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Split, a zatim se zaputila na konferenciju pod nazivom „Nova infrastruktura za suradnju Sveučilišta u Splitu i gospodarstva u 21. stoljeću“. Konferencija je organizirana u velikom amfiteatru nove Zgrade tri fakulteta kao završni događaj dva EU projekta koja je provelo Sveučilište u Splitu, ali i kao platforma za predstavljanje drugih projekata koje je pripremilo Sveučilište u Splitu, a čija je ukupna vrijednost veća od 150 milijuna eura.
 
Sveučilište će za sve projekte pokušati osigurati bespovratna sredstva iz EU fondova, a osnovni cilj im je kroz znanstveno-istraživačke, kompetencijske i stručne sposobnosti pokrenuti gospodarski razvoj cijele regije.
 
Na kraju posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji ministrica je obišla lokacije buduće studentske zone u Solinu i studentskog kampusa na Klisu.

Pisane vijesti