Ministrica Gabrijela Žalac poručila otočanima: „Otočnu politiku kreirat ćemo prema vašim potrebama!“

Slika /slike/Vijesti/Losinj_hop_28_11_2016.jpg

Za vrijeme službenog posjeta Malom Lošinju, povodom obilježavanja 10. godišnjice projekta „Hrvatski otočni proizvod“, ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac održala je sastanak s obnašateljicom dužnosti gradonačelnika Malog Lošinja Anom Kučić i njenim suradnicima.

Sastanku su prisustvovali i ministar turizma Gari Cappelli i državni tajnik u Ministarstvu državne imovine Tomislav Boban.

Predstavnici Malog Lošinja prezentirali su razvojne projekte i projektne ideje kojima žele potaknuti gospodarski i turistički razvoj otoka Lošinja. Razgovaralo se i o mogućnostima financiranja tih projekata sredstvima iz EU fondova, kao i o potrebi da otoci dobiju važniju ulogu u idućoj financijskoj perspektivi, s obzirom na njihovu brojnost i važnost.

Uloga otoka u regionalnoj politici i sustavu EU fondova bila je ključna tema i na sastanku ministrice Žalac s otočanima i otočnim proizvođačima. Ministrica je prepoznala razvoj otoka kao važan dio politike regionalnoga razvoja te je najavila osnivanje Uprave za otoke već do kraja ove godine.

 „Otočna politika kreirat će se prema potrebama otočana! Kao nova ministrica uvažavat ću sve otočne proizvođače i ljude koji žive na otocima, a snažnom koordinacijom svih ključnih resora omogućit ćemo njihov ostanak i opstanak, ali i razvoj gospodarskog i turističkog potencijala naših otoka“, naglasila je ministrica Žalac.

 U nastojanju da se u Hrvatskoj ravnomjerno razvijaju sva područja, Ministarstvo je formiralo jasan stav prema hrvatskim otocima. Novim zaokretom u otočnoj politici i boljim korištenjem EU fondova dodatno će se poduprijeti razvoj otoka i posebna pažnja posvetit će se poboljšanju uvjeta života svih otočana.

Fotografije možete preuzeti na poveznici: https://goo.gl/photos/TqRrQ8GNiZBAE44A7
 



Kontakt za medije:

 

mr. sc. Ana Odak

Glasnogovornica/Spokesperson

Kabinet ministra/Minister's Cabinet
Račkoga 6
10000 Zagreb
Hrvatska/Croatia
 
Tel: +385 01 4569 163
Mob: +385 099 7302 191
E-mail: ana.odak@mrrfeu.hr
 
Web-adresa: http:/razvoj.gov.hr
http:/www.strukturnifondovi.hr

 



Pisane vijesti