Ministar Pavić na sastanku ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa

  • Slika /slike/Vijesti/2020/veljača/IMG-20200221-WA0037.jpg
  • Slika

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na godišnjem sastanku ravnatelja društava Hrvatskog Crvenog križa.

U ime Vlade Republike Hrvatske ministar Pavić zahvalio im je na humanosti i socijalnim uslugama koje osiguravaju hrvatskim građanima omogućavajući im time bolji život. Ministar Pavić kazao je da Vlada podupire civilno društvo, navevši kako je Hrvatska jedna od zemalja koja ima najveći postotak investicija u civilno društvo kroz Europski socijalni fond.
 
U svom govoru posebno se osvrnuo na ulogu društava Crvenog križa u provedbi programa „Zaželi“ koji se financira sredstvima Europske unije, a koji kreće u drugu fazu. Uz to, napomenuo je i da mnogi Crveni križevi koriste sredstva FEAD fonda kroz koji se osigurava pomoć za najpotrebitije.
 
Govoreći o novom višegodišnjem financijskom okviru ministar Pavić podsjetio je da predsjednik Vlade Andrej Plenković sudjeluje na izvanrednom sastanku Europskog vijeća na kojoj čelnici zemlja Europske unije pregovaraju o sedmogodišnjem financijskom okviru, kazavši kako svaka država pokušava izvući maksimum kako bi se korisnicima omogućilo stabilno financiranje u narednoj omotnici.

 
„Ova Vlada vidi civilno društvo kao partnera, partnera u razvoju gdje civilno društvo može dati kvalitetna rješenja i prijedloge“, poručio je ministar.
 
Ministar Pavić najavio je i skorašnji početak planiranja i programiranja novog financijskog okvira te Nacionalnu razvojnu strategiju koja će biti temelj definiranja razvojnih prioriteta i vizije Hrvatske do 2030.
 

Pisane vijesti | EU fondovi