Ministar Pavić na potpisivanju ugovora u sklopu poziva „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama

  • Slika /slike/Vijesti/2020/siječanj/HN20200114418184.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije mr.sc. Marko Pavić sudjelovao je danas na Fakultetu elektrotehnike i računarstva na potpisivanju ugovora u sklopu poziva „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama“ vrijednog oko 40 milijuna kuna.

Riječ je o Ugovoru u sklopu poziva „Shema za jačanje primijenjenih istraživanja za mjere prilagodbe klimatskim promjenama“ koji je vrijedan 75 milijuna kuna.
 
U svom govoru ministar Pavić istaknuo je da je Europska komisija u prosincu objavila Green Deal, zbog kojeg će, kako je pojasnio, u sljedećoj alokaciji 2021. – 2027. biti tzv. tematska koncentracija odnosno da će minimalno 30% sredstava kohezije trebat ići u tzv. zelenu Europu, 35% kohezije u pametnu Europu. „Projekti koji se danas potpisuju su i jedno i drugo“, izjavio je.
 
Ministar Pavić nadodao je da će, sukladno prioritetima Europske unije i Nacionalne razvojne strategije do 2030., mjere i programi reflektirati na zelene i pametne politike.

Foto: MRRFEU/Hina (Lana SLIVAR DOMINIĆ) 

Pisane vijesti | EU fondovi