Dani regionalnoga razvoja i EU fondova u Šibeniku

Slika /slike/Vijesti/Rujan 2019/DRRFEU.jpg

S ciljem jačanja razvojnog potencijala svih hrvatskih regija Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i ove godine organizira konferenciju „Dani regionalnoga razvoja i EU fondova“. Konferencija će se održati 5. i 6. listopada u turističkom naselju Amadria Park konferencijski centar hotela Ivan u Šibeniku.

Ministarstvo, kao nositelj regionalnoga razvoja, u Šibeniku će okupiti predstavnike državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave koji rade na provedbi Europskih strukturnih i investicijskih fondova kako bi s regionalnim i lokalnim čelnicima razmjenjivali iskustva i mišljenja o aktualnim temama vezanima uz mogućnosti financiranja različitih projekata iz europskih fondova kao i izazovima u njihovom korištenju.  

Kroz stručne radionice sudionici iz svih krajeva Hrvatske imat će priliku izravno postaviti pitanja predstavnicima tijela koja upravljaju i kontroliraju provedbu projekata koji se financiraju iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova. Cilj tih radionica je pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave da što brže i učinkovitije koriste raspoloživa sredstva iz europskih fondova. 

U središnjem dijelu konferencije, koja će se održati u subotu, 5. listopada  s početkom u 17 sati, nakon uvodnih govora domaćina te prezentacija ministara koji su čelnici Upravljačkih tijela o tome „Kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku“ održat će se panel „EU fondovi – izazovi za budućnost“, u kojem će ministri predstaviti planove za korištenje EU fondova iz svojih resora u okviru pregovora o višegodišnjem financijskom okviru.
 
Dani regionalnoga razvoja i EU fondova završit će u nedjelju, 6. listopada, Sajmom EU fondova (Trg Pavla Šubića 1, u 10 sati) namijenjenom građanima, gdje će imati priliku iz prve ruke upoznati predstavnike uspješnih lokalnih EU projekata i njihova iskustva u korištenju EU fondova.

Najave | EU fondovi