Održana 180. sjednica Vlade

Slika /slike/Vijesti/Rujan 2019/VRH_2265.jpg

Vlada Republike Hrvatske na današnjoj sjednici usvojila je dvije odluke iz nadležnosti Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije. 

Na 180. sjednici usvojen je Prijedlog odluke o izmjeni Odluke o utvrđivanju broja državnih službenika s posebnim koeficijentima složenosti poslova u strukturi tijela koja su dobila dozvolu za rad od Europske komisije za upravljanje sredstvima Europske unije, u tijelima uključenim u sustav upravljanja i kontrole korištenja strukturnih instrumenata Europske unije u financijskoj perspektivi Europske unije 2007. – 2013. i sustavima upravljanja i kontrole korištenja europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskoj perspektivi Europske unije 2014. – 2020. i Prijedlog odluke o popisu radnih mjesta vezanih uz poslove upravljanja i kontrole korištenja fondova za unutarnje poslove u Ministarstvu unutarnjih poslova. 

Obrazlažući prijedloge odluka ministar Pavić istaknuo je da se prva odluka odnosi na Ministarstvo poljoprivrede dok se druga odluka tiče Ministarstva unutarnjih poslova. Kako je pojasnio ministar slijedom pripajanja Savjetodavne službe Ministarstvu poljoprivrede službenici su prešli u Ministarstvo, stoga je potrebno izmijeniti odluku kako bi se koeficijenti složenosti poslova promijenili za 244 službenika koji rade na EU projektima.
 
„Time ćemo dodatno ojačati kapacitete Ministarstva poljoprivrede za provođenje EU projekata i istovremeno će doći do određenih ušteda obzirom da su plaće tih službenika do sada bile na državnom proračunu, a sada će se samo 15% isplaćivati iz državnog proračuna, ostalo iz EU fondova“, kazao je ministar.
 
Ministar Pavić čestitao je Ministarstvu unutarnjih poslova i potpredsjedniku Vlade Božinoviću na ulasku u strukturu upravljanja europskim fondovima sa sljedećom financijskom perspektivom, naglasivši pritom da je to naglašeno i na sastanku u Bruxellesu na kojem su pokrenuti pregovori za nove Operativne programe. 
 
Pojasnio je da će, slijedom zajedničke regulative, takozvane Uredbe CPR, tri nova fonda biti na upravljanju u MUP-u, stoga se navedenom odlukom donosi popis radnih mjesta vezanih uz sustav upravljanja i kontrole fondova koji će raditi upravo na pripremi novog financijskog razdoblja i integracije ta tri fonda u sustav upravljanja EU fondova.
 

Pisane vijesti | Odluke i sjednice Vlade | EU fondovi