Započela predstavljanja EU projekata u najvećim hrvatskim gradovima

  • Slika /slike/Vijesti/EU fondovi mijenjaju HR__13.05.2019_Osijek_1.jpeg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Sljedećeg vikenda veliko događanje u Zagrebu

EU projekti će se, osim kroz više od 160 aktivnosti u okviru Dana otvorenih vrata EU projekata, predstavljati i u sklopu velikih informativno – zabavnih događanja u četiri najveća hrvatska grada, a Osijek je prvi u nizu ovoga vikenda na svome glavnom trgu okupio sve građane zainteresirane za projekte financirane EU sredstvima i način kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. Sljedeće takvo događanje održat će se 19. svibnja u Zagrebu na Trgu kralja Tomislava od 10 do 14 sati.

Velika informativno-edukativna i zabavna događanja u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije održat će se u svibnju i lipnju u Osijeku, Zagrebu, Rijeci i Splitu te će na jednom mjestu kroz nekoliko sati i niz zabavnih aktivnosti pružiti zainteresiranim građanima odgovore na njihova pitanja, iskustva iz prve ruke predstavnika uspješnih lokalnih EU projekata te pokazati kako EU fondovi mijenjaju Hrvatsku. Posjetitelje tako očekuju predstavnici uspješnih EU projekata i tijela u sustavu upravljanja EU fondovima koji će odgovoriti na sva pitanja zainteresiranih građana o EU projektima i mogućnostima financiranja iz EU fondova te raznovrstan zabavni sadržaj – izložba uspješnih lokalnih EU projekata, kulinarski show, foto kutak i kutak za najmlađe, uz čitav niz natjecateljskih i nagradnih aktivnosti koje će uključivati virtualni sadržaj, kolo sreće te mnoge druge.

Uz spomenuta događanja, od 9. do 19. svibnja traju i „Dani otvorenih vrata EU projekata“, koji obuhvaćaju čak 160 aktivnosti diljem cijele Hrvatske, a predstavljaju suradnju Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije s brojnim uspješnim projektima na području svih hrvatskih županija, koji kroz prigodan informativni, edukativni i zabavni sadržaj predstavljaju svoje aktivnosti i rezultate. U suradnji s Ministarstvom, u sklopu i povodom Europskog tjedna, korisnici EU sredstava organiziraju predavanja, radionice, konferencije, sajmove, okrugle stolove, sportska i zabavna događanja, nagradne igre i razne druge aktivnosti. Zainteresirani građani imaju priliku besplatno posjetiti brojne projektne lokacije i na licu mjesta upoznati uspješno provedene EU projekte, kao i osobe zadužene za njihovu pripremu i provedbu te iz prve ruke saznati sve što ih je oduvijek zanimalo o EU fondovima i EU projektima.

Informirajte se o brojnim aktivnostima i lokacijama na http://bit.ly/DaniOtvorenihVrata2019   i http://bit.ly/EUFMHR_Zagreb2019 te posjetite uspješne EU projekte u svojem susjedstvu!

Pisane vijesti