Uspješno održan 2. forum za dijeljenje znanja na temu „Održivi financijski mehanizmi za ravnomjeran regionalni razvoj u Hrvatskoj“

Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/IMG_5004.jpg
"Ovaj 2.forum za dijeljenje znanja važan je korak naprijed u pristupnim pregovorima Republike Hrvatske sa OECD-om i doprinosi ostvarivanju važnog vanjsko-političkog strateškog cilja Hrvatske, a to je punopravno članstvo u toj međunarodnoj organizaciji", istaknula je državna tajnica u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Spomenka Đurić otvarajući 2. forum za dijeljenje znanja, koji se održava u Trakošćanu. 
 
Veliki broj sudionika, predstavnika regionalnih razvojnih agencija posebno je pozdravio veleposlanik Kraljevine Norveške Haakon Blakenborg koji podupire održavanje foruma kao važnog iskoraka u pristupanja Republike Hrvatske u punopravno članstvo u OECD-u.
 
U ime Organizacije za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD) sudionike foruma pozdravio je Stephan Visser, analitičar u Odjelu za upravljanje i strateško planiranje regionalnoga razvoja, istaknuvši kako je ovaj forum primjer međunarodne dobre prakse i razmjene iskustava koje OECD implementira u zemljama kandidatkinjama za članstvo u samoj organizaciji. 
 
Samom forumu su nazočili i predstavnici Europske investicijske banke (EIB) i HBOR-a koji su pridonijeli forumu iznoseći primjere dobre prakse održivih financijskih mehanizama za ravnomjeran regionalni razvoj.
 
"Održivi financijski mehanizmi za ravnomjeran regionalni razvoj u Hrvatskoj" naziv je ovog dvodnevnog foruma za dijeljenje znanja koji se održava u okviru projekta "Poboljšano strateško planiranje na regionalnoj i lokalnoj razini u Hrvatskoj". 
 
Navedeni projekt provodi Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije (MRRFEU) u suradnji sa Organizacijom za gospodarsku suradnju i razvoj (OECD). 
 
Cilj projekta je jačanje strateškog planiranja te jačanje upravljačkih kapaciteta među različitim razinama vlasti, a posebice na regionalnoj i lokalnoj razini. 
 
 Prije ovog 2. foruma za razmjenu znanja koji se održava u Trakošćanu, održan je 1. forum u gradu Osijeku, a 3. forum biti će na jesen na području Jadranske Hrvatske.

Pisane vijesti