Najbolji studenti zadnje generacije projekta „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ otputovali na studijsko putovanje u Bruxelles

Slika /slike/Vijesti/2023/Lipanj/Brisel - Akademija/1.jpg

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije i Predstavništvo Europske komisije u RH su u sklopu projekta „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ i ove godine nagradili zadnju generaciju studenata dvodnevnim studijskim putovanjem, 14. i 15. lipnja, u Bruxelles gdje su posjetili sjedište Europske komisije (EK).

U sklopu posjete Europskoj komisiji, za najbolje studente Akademije regionalnoga razvoja i fondova EU, organizirana su sljedeća predavanja: Uloga Europske komisije kao izvršnog političkog tijela Europske unije, Zelena tranzicija, Jačanje oporavka i otpornosti, Regionalna i kohezijska politika te REpower EU.

Grupu od 31 studenta, su po završetku predavanja, ugostili i predstavnici Kabineta potpredsjednice Europske komisije za demokraciju i demografiju Dubravke Šuice.

Kroz projekt „Akademija regionalnoga razvoja i fondova EU“ Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije educira studentsku populaciju o mogućnostima korištenja fondova Europske unije te informira polaznike o uspješnim EU projektima.

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije niz godina surađuje sa studentskim udrugama i neformalnim grupama studenata koje se za besplatno sudjelovanje na Akademiji regionalnoga razvoja i fondova EU mogu prijaviti preko javnog poziva koji se raspisuje početkom godine.

U sklopu Akademije studenti sudjeluju u predavanjima i radionicama preko kojih se upoznavaju sa sustavom EU fondova, rješavanju radne zadatke u kojima mogu pokazati svoje ideje i kreativnost, a pozvani su i sudjelovati u pripremi i provedbi različitih informativnih događaja u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

Osim informativno-obrazovne svrhe projekt ima i natjecateljski karakter, a najaktivnije i najuspješnije studente nagrađuje se studijskim putovanjem u Bruxelles.

Cilj Akademije je podizanje svijesti i znanja o Europskoj uniji i fondovima, odnosno politikama koje provodi Europska komisija, te informiranje studentske populacije o različitim mogućnostima korištenja fondova EU, sustavu upravljanja i kontrole korištenja fondova te pripremi i provedbi projekata.
 

Pisane vijesti