Uručeni ugovori u vrijednosti 10,7 milijuna eura

  • Slika /slike/Vijesti/2023/Novo/DSC_1237.JPG
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ugovori su dodijeljeni korisnicima Zadarske, Dubrovačko-neretvanske i Sisačko-moslavačke županije za 4 programa i poziva Ministarstva.

Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije dodijelio je 42 ugovora u Benkovcu korisnicima Zadarske županije iz Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju, Sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini u 2023. godini, te Nacionalnog programa oporavka i otpornosti, u ukupnom iznosu od 7,2 milijuna eura.
 
Zadarski župan Božidar Longin zahvalio je ministru Erliću na vrijednim ugovorima te istaknuo da su korisnici u Županiji, uz postojeće projekte, spremni za daljnje korištenje izdašnih financijskih sredstava koje nova EU omotnica donosi u razdoblju koje slijedi.
 
„Trenutno realiziramo veliki broj ugovora kojima ćemo nastaviti razvijati naš kraj i podizati kvalitetu života naših sugrađana. Svima ćemo držati leđa tijekom završetka realizacije postojećih projekata i budućeg planiranja kapitalnih projekata za razvoj županije. Siguran sam da ćemo u nadolazećoj omotnici realizirati nove važne projekte kojima ćemo nastaviti ići ukorak s regijama kojima civilizacijski i pripadamo - onim najrazvijenijima u Europi“, izjavio je župan Longin.
 
Ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Šime Erlić naglasio je da vrijednost ovih ugovora najbolje pokazuje trajnu brigu Vlade prema slabije razvijenim područjima i područjima s razvojnim izazovima, poput udaljenih područja i zaleđa. 
Vlada se pokazala kao partner jedinica lokalne samouprave, a kroz programe Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova EU koji su u ovoj godini veći nego ikada prije, kontinuirano osigurava podršku ujednačenom razvoju svih krajeva Hrvatske.
 
“Nismo slučajno odabrali Benkovac danas za dodjelu ovih ugovora, već zato što je Grad Benkovac redovan korisnik svih programa Ministarstva te je samo danas dobitnik 6 ugovora. Isto tako, Benkovac simbolizira ono što radimo kroz politiku regionalnog razvoja, a to je da podupiremo područja u zaleđu kroz razne investicije u prometnu, komunalnu, društvenu i drugu infrastrukturu koji podižu standard i kvalitetu života na ovim prostorima. To je naša kontinuirana preokupacija i kao nikad dosad vezali smo sredstva EU fondova za područja s razvojnim potencijalom - Dalmatinsku zagoru, Liku, Gorski kotar, Banovinu, Slavoniju, Baranju i Srijem, otoke i sjever Hrvatske”, zaključio je ministar Erlić.

Također su, u Dubrovniku i Hrvatskoj Kostajnici, državne tajnice Ministarstva Zrinka Raguž i Spomenka Đurić, iz istih programa dodijelile još 53 ugovora korisnicima Dubrovačko-neretvanske i Sisačko-moslavačke županije, u vrijednosti od 3,5 milijuna eura.
 

Pisane vijesti