Uručeni ugovori o dodjeli bespovratnih sredstava za Grad Vukovar

  • Slika /slike/Vijesti/2020/Prosinac/vUKOVAR/1.jpg
  • Slika
  • Slika
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je danas gradonačelniku Grada Vukovara Ivanu Penavi dva ugovora za projekte „Rekonstrukcija zgrade "Radnički dom" u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru“ i „Izgradnja ekonomske škole Vukovar“.

Projekt „Rekonstrukcija zgrade "Radnički dom" u Borovu naselju i prenamjena u prostor Veleučilišta "Lavoslav Ružička" u Vukovaru“ vrijedan je 60 milijuna kuna, od kojih je 40,7 milijuna kuna bespovratnih sredstava.
 
Cilj projekta je unaprjeđenja obrazovne infrastrukture i modernizacije obrazovnih sadržaja, stvaranja uvjeta za pokretanje novih studijskih programa koji će privući nove studente i time osigurati konkurentnost na tržištu rada, ali i neposredno omogućiti otvaranje novih radnih mjesta.
 
Projekt „Izgradnja ekonomske škole Vukovar“ vrijedan je 93 milijuna kuna, a vrijednost bespovratnih sredstava iz europskog fonda iznosi 46,4 milijuna kuna.
 
Svrha projekta je doprinos unapređenju obrazovne infrastrukture u gradu Vukovaru i regiji. Izgradnjom nove Ekonomske škole sa sportskom dvoranom omogućit će stvaranje vodeće strukovne škole u regiji koja pruža obrazovanje za uspješno poduzetništvo i daljnje školovanje kroz razvoj temeljnih vrijednosti znanja, odgovornosti, etičnosti i suvremenosti.
 
Ministrica Nataša Tramišak u svojem je uvodnom obraćanju istaknula kako se približavamo realizaciji zadanog cilja glede dodjeljivanja EU sredstava upravo u Gradu Vukovaru.
 
Ministrica je kazala kako je potrebno omogućiti kvalitetniji život građanima te da je nužno pratiti razvoj cijele javne infrastrukture i omogućiti kvalitetniji i gospodarski napredak Vukovara.
 
„Ono što je važno je da svi zajedno imamo jednu veliku želju i cilj, a to je da Grad Vukovar ide putem modernog, europskog, prosperitetnog grada budućnosti“, izjavila je ministrica Tramišak.
 
„Želim da trajno posijete sva svoja ulaganja, da ta ulaganja, zaista pridonesu i poboljšanju kvalitete života, veće zaposlenosti, većeg standarda i da iskoristite u cijelosti sva dodijeljena sredstva“, zaključila je ministrica Tramišak.
 
Ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU Tomislav Petric rekao je kako su započete projektne aktivnosti na oba projekta.
 
„Želio bih naglasiti da je realizacija ova dva projekta već krenula. Pregledali smo postupke javne nabave i generalno gledajući već smo na pola puta do realizacije projekata“, izjavio je ravnatelj Petric.
 
Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izrazio je zadovoljstvo ugovorenim projektima.
 
„Radi se o dva izrazito velika, jaka i financijski teška projekta za Vukovar i značajna u smislu što će prvi dati jednu dobru osnovu Veleučilištu „Lavoslav Ružička“  i perspektivu razvoja studijskih programa i njihova proširenja“, kazao je gradonačelnik Penava.
 
„Zahvalan sam svima koji su doprinijeli na bilo koji način da svjedočimo ovoj priči i što ćemo u perspektivi nastaviti razvijati dobru priču u korist Vukovara, Slavonije i Hrvatske“, zaključio je gradonačelnik Vukovara.

Na uručivanju ugovora nazočio je i državni tajnik Središnjeg državnog ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje Nikola Mažar.

Foto: Hina/MRRFEU

Pisane vijesti