U Zadru potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava

  • Slika /slike/Vijesti/2020/rujan/Zadar/5.JPG
  • Slika
  • Slika

Ministrica regionalnog razvoja i fondova EU, Nataša Tramišak i ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislav Petric potpisali su ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru Poziva "ITU - Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora" s korisnikom INOVATIVNI ZADAR d.o.o. za poticanje i razvoj poduzetništva, informacijskih i komunikacijskih tehnologija.

Svrha i cilj Poziva je stvaranje preduvjeta za poticajno okruženje razvoja malog i srednjeg poduzetništva u Urbanom području Zadar, razvojem visoko kvalitetne poduzetničko poslovne infrastrukture te poboljšanjem kvalitete takve infrastrukture, kako bi se privukla ulaganja i stvarale mogućnosti za razvoj i širenje poslovanja MSP-ova te otvaranje novih radnih mjesta. 


Ukupna vrijednosti projekta iznosi 24.539.231,54 kuna, od toga 18.357.658,26 kuna bespovratnih sredstava.   

Radi se o projektu koji se direktno nadovezuje na ranije ugovoreni projekt InZad inkubator 2.0, koji je u sinergiji s projektom izgradnje komunalne infrastrukture Poslovne zone Crno  

Projektom ,,Gradnja nove zgrade poduzetničkog inkubatora'' je predviđena izgradnja i opremanje nove zgrade poduzetničkog inkubatora za podršku start-up poduzećima koji razvijaju inovativne proizvode i ostalim malim i srednjim poduzećima.  

MInistrica Tramišak kazala je: "Posebno treba istaknuti one tvrtke i institucije, poput Poduzetničkog inkubatora d.o.o.  koje za poticanje i razvoj poduzetništva, informacijskih i komunikacijskih tehnologija, sinergijom ulaganja iz različitih poziva stvaraju okvir za visokotehnološki razvoj svojih sadašnjih i budućih korisnika.​"

Također u okviru projekta će se izraditi i „Inkubacijski program“ tj. programski dokument kojim će se definirati kriteriji za odabir korisnika inkubatora, vrste i načini pružanja usluga tijekom procesa inkubacije, načini praćenja napretka korisnika kao i ostale prateće usluge i aktivnosti.  

Realizacijom projekta osigurat će se daljnji preduvjeti za razvoj gospodarstva, stimuliranje rasta i razvoja poduzetnika, dugoročno smanjivanje nezaposlenosti kao i olakšanje komunikacije i poticanje suradnje između poduzetnika unutar Inkubatora.  

Pisane vijesti