Ministrica Tramišak primila u službeni posjet Reginu M. Castillo, predstojnicu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku

Slika /slike/Vijesti/2020/rujan/UNICEF/DSC_0189.JPG

Ministrica Nataša Tramišak primila je u Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova EU predstojnicu Ureda UNICEF-a za Hrvatsku gospođu Reginu M. Castillo. 

Tijekom sastanka,  gospođa Castillo zahvalila je ministrici na sudjelovanju na UNICEF-ovoj virtualnoj utrci "Mliječna staza" koja se održava u razdoblju 5.-20. rujna 2020. godine, a koja podržava djecu s teškoćama u razvoju te kojom se skupljaju sredstva za opremanje senzornih soba. 

Ministrica je tijekom sastanka istaknula kako je svjesna problema s kojima se susreću djeca s teškoćama u razvoju te je rekla kako Vlada Republike Hrvatske ima sluha za sve probleme s kojima se djeca susreću tijekom svog odrastanja. 

Gospođa Castillo predstavila je rad UNICEF-a u Hrvatskoj i svijetu te je zahvalila Hrvatskoj jer je jedna od zemalja koje najviše sudjeluju i doniraju, u skladu sa svojim mogućnostima, UNICEF-u. 

Ministrica regionalnoga razvoja i fondova EU -a upoznala je predstojnicu reda UNICEF-a u Hrvatskoj i sa projektima koji su sufinancirani sredstavima Europske Unije, a kojima se pomaže olakšati odrastanje djeci s teškoćama, djeci romske nacionalne manjine te ostavljenoj djeci. 

Gospođa Castillo je izrazila želju da po kraju svog mandata svako od 67 djece, starosti do treće godine života, koji još uvijek nisu smješteni nađu svoje domove. Istaknula je kako je i cilj njenoj djelovanja opremanje i omogućavanje svakom djetetu pristup internetu te laptopu kako bi u vrijeme koronavirusa mogli pratiti nastavu te nastaviti neometano svoje školovanje. 

Obje strane izrazile su želju za nastavkom zajedničke suradnje koja će rezultirati uspješnim i olakšanim odrastanjem sve djece koja su u potrebi.

Pisane vijesti