U Solinu otvorena nova školska sportska dvorana, sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije

Slika /arhiva/SLIKE/solin_6_9_2014.jpg
Nakon što je u petak 5. rujna u općini Sveti Juraj na Bregu u Međimurskoj županiji otvorena dograđena osnovna škola i nova sportska dvorana, sufinancirana sredstvima Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, u subotu 6. rujna u Gradu Solinu u Splitsko- dalmatinskoj županiji upriličena je u povodu blagdana Male Gospe i Dana Grada Solina svečanost otvaranja dječjeg vrtića i nove školske sportske dvorane u koju je MRRFEU uložilo ukupno 15,75 milijuna kuna.
 
Simboličnim presijecanjem vrpce novu školsku-sportsku dvoranu na predjelu Arapovac u Solinu, pored Osnovne škole Kraljice Jelene otvorili su pomoćnik ministra regionalnog razvoja i fondova Europske unije Venko Ćurlin, splitsko-dalmatinski župan Zlatko Ževrnja i solinski gradonačelnik Blaženko Boban.
 
Solinski gradonačelnik iskazao je zahvalnost Ministarstvu regionalnoga razvoja što je pomoglo u realizaciji ovog projekta započetog 2009. u prethodnom ministarstvu, dok je Venko Ćurlin,  zajedno s pomoćnicom ministra regionalnoga razvoja Gorenkom Bulj, izrazio zadovoljstvo što će solinski osnovci u novoj školskoj godini imati novu sportsku, trodijelnu dvoranu s 970 sjedećih mjesta, a koja će služiti i rekreativcima. 
 


Pisane vijesti