Potpredsjednik Vlade Branko Grčić svečano otvorio nove školske objekte u općini Sveti Juraj na Bregu

Slika /arhiva/SLIKE/Sv Juraj na bregu 5_9_2014.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u petak, 5. rujna 2014. svečano je otvorio dograđenu školsku zgradu i novu sportsku dvoranu Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića  u naselju Pleškovec u općini Sveti Juraj na Bregu u Međimurskoj županiji.
 
Župnik Ivica Puškadija blagoslovio je nove školske prostore, a nakon presijecanja vrpce na ulazu u novi dio škole prisutne su pozdravili Mladen Beuk, ravnatelj Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića , Anđelko Nagrajsalović, načelnik općine Sveti Juraj na Bregu i Matija Posavec, međimurski župan.
 
Potpredsjednik Vlade Branko Grčić izrazio je zadovoljstvo što će osnovci u općini Sveti Juraj na Bregu novu školsku godinu dočekati u znatno poboljšanim prostornim uvjetima. Istaknuo je i da će Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU i dalje provoditi programe kojima se poboljšavaju životni uvjeti građana, te doprinositi razvoju svih dijelova Hrvatske.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU (MRRFEU) je kroz Program EIB 2 sufinanciralo izgradnju sportske dvorane i dogradnju osnovne škole u ovoj međimurskoj općini. Ukupna vrijednost radova je gotovo 11 milijuna kuna plus PDV, od čega je Ministarstvo izdvojilo 6,6 milijuna kuna, a općina preostali dio.  Ukupna površina škole i dvorane iznosi 3691 metar četvorni od čega se 1964 m2 odnosi na novoizgrađeni dio.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU je u općini Sveti Juraj na Bregu, osim ovih školskih objekata u Pleškovcu, sufinanciralo projekt dogradnje dječjeg vrtića u naselju Brezje u iznosu od 435 tisuća kuna kroz godišnji Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2012. godinu.
 
Inače, na području Međimurske županije Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU financiralo je u protekle tri godine 13 projekata komunalne i socijalne infrastrukture kroz „Integralni razvoj lokalne zajednice“- EIB 2. Ukupna vrijednost izvedenih radova iznosila je 65,5 milijuna kuna, od čega je MRRFEU uložilo 38,2 milijuna kuna. Kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2012. Ministarstvo je financiralo 12 projekata s 2,8 milijuna kuna, u 2013. njih devet s 2,2 milijuna kuna dok je u 2014. godini u provedbi šest projekata koje MRRFEU pomaže s blizu 2 milijuna kuna.
 
Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, također u Međimurskoj županiji kao i u drugim dijelovima Hrvatske pomaže u pripremi regionalnih i lokalnih projekata prihvatljivih za financiranje iz fondova EU. Tako primjerice kroz program Priprema lokalnih projekata na potpomognutim područjima za 2013. godinu MRRFEU sufinancira pripremu pet manjih projekata prihvatljivih za financiranje iz europskih strukturnih fondova, dok je prema programu za 2012. završena priprema projekata, uglavnom iz turističke infrastrukture.
 


Pisane vijesti