Potpredsjednik Vlade Branko Grčić na Šestom kohezijskom forumu u Bruxellesu

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić sudjeluje u ponedjeljak i utorak, 8. i 9. rujna 2014. godine u Bruxellesu na Šestom kohezijskom forumu. U središtu pozornosti sudionika foruma bit će ulaganje u trajni rast i radna mjesta, te pitanja razvoja i dobrog upravljanja u europskim regijama i gradovima.
 
Za vrijeme tog skupa, potpredsjednik Grčić sastat će se s povjerenikom Europske komisije za regionalnu politiku Johannesom Hahnom.
 
Kohezijska politika trenutačno je glavni investicijski instrument EU-a s pomoću kojega se žele smanjiti gospodarske i socijalne nejednakosti među europskim regijama, potaknuti njihova konkurentnost te postići širi ciljevi strategije Europa 2020.
 
Hrvatski nacionalni ciljevi do 2020. godine usmjereni su, prije svega, na povećanje konkurentnosti, smanjenje regionalnih nejednakosti i siromaštva te jačanje ljudskih resursa. 
 
Hrvatska je pripremila dva operativna programa za provedbu kohezijske politike u razdoblju 2014.-2020. Kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“ predviđeno je ulaganje u rast i razvoj 6,881 milijardu eura  dok je u Operativnom programu „Učinkoviti ljudski potencijali“ namijenjeno 1,582 milijarde eura.
 
Program Šestog kohezijskog foruma dostupan je na poveznici: http://ec.europa.eu/regional_policy/conferences/6thcohesion_forum/agenda_en.cfm
 


Najave