Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a; Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako Kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove?

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije zajedno s Glavnom upravom za regionalnu i urbanu politiku Europske komisije (DG REGIO) i Regional Studies Association (RSA Europe) u razdoblju od 14.-16. studenoga 2022. u Zagrebu, organizira konferenciju pod nazivom Treća zajednička konferencija o Kohezijskoj politici EU-a: Zeleno, digitalno, uključivo i pravedno: Kako kohezijska politika može odgovoriti na nove teritorijalne izazove? 

Konferencija će okupiti sudionike iz akademskih krugova, europskih institucija i nadležnih tijela država članica a s ciljem rasprave o budućnosti Kohezijske politike, o pokazateljima njezina dosadašnja djelovanja te novim globalnim izazovima, a kako bi se učinkovito odgovorilo na sve potrebe i mogućnosti razvoja putem EU fondova i u sinergiji s ostalim EU instrumentima.
 
Slijedom navedenoga, na dostavu se pozivaju radovi na pitanja i teme koje će činiti osnovu za održavanje radionica, panela i rasprave na konferenciji, a naročito od strane predstavnika hrvatske akademske zajednice kao domaćina događanja.
 
Rok za dostavu sažetka od 500 riječi je 18. srpanj 2022.
 
Detaljnije informacije o uvjetima za sudjelovanje te detaljima Poziva možete pronaći ovdje.

Pisane vijesti