Svečanost otvaranja Twinning light projekta „Podrška uspostavi sustava strateškog planiranja na nacionalnoj razini”

Svečanost otvaranja Twinning light projekta „Podrška uspostavi sustava strateškog planiranja na nacionalnoj razini” (CRO STRATEGIJA), koji financira Europska unija, a zajedno će ga provesti Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske i partneri iz Republike Litve, odnosno Vladin ured Republike Litve i Središnja agencija za upravljanje projektima, održat će se u ponedjeljak, 14. prosinca 2015. s početkom u 14 sati u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj (Ulica Augusta Cesarca 4, Zagreb).

Cilj ovoga projekta, s proračunom od 250.000 eura, je omogućiti uspostavu odgovarajućeg institucionalnog i zakonodavnog okvira te poboljšati kapacitete za strateško planiranje u tijelima državne uprave u Republici Hrvatskoj.

Projekt će se provoditi idućih šest mjeseci, a doprinijet će razvoju učinkovitog sustava strateškog planiranja i koordinaciji procesa na nacionalnoj razini, što će podići sposobnost javne uprave za planiranje, pripremu i provedbu nacionalnih politika.

Nazočnima će se obratiti Jakša Puljiz, voditelj projekta zemlje korisnice i zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU, Deividas Stankevičius, voditelj Ureda Veleposlanstva Republike Litve u Zagrebu, Mirella Rašić, voditeljica odjela za političko izvještavanje i analize Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ana Stankaitienė, voditeljica projekta zemlje partnera i direktorica Odjela za gospodarski razvoj Vladinog ureda Republike Litve.

 

Najave