Svečano otvoren Twinning light projekt „Podrška uspostavi sustava strateškog planiranja na nacionalnoj razini”

Slika /slike/Jakša_litva.JPG

Cilj ovoga projekta, s proračunom od 250.000 eura, je omogućiti uspostavu odgovarajućeg institucionalnog i zakonodavnog okvira te poboljšati kapacitete za strateško planiranje u tijelima državne uprave u Republici Hrvatskoj.

Danas je u Predstavništvu Europske komisije u Republici Hrvatskoj održana svečanost otvaranja Twinning light projekta „Podrška uspostavi sustava strateškog planiranja na nacionalnoj razini” (CRO STRATEGIJA), koji financira Europska unija, a zajedno će ga provesti Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Republike Hrvatske i partneri iz Republike Litve, odnosno Vladin ured Republike Litve i Središnja agencija za upravljanje projektima.
 
"Izrazito mi je drago da ćemo u provedbi ovog projekta, koja će trajati šest mjeseci, surađivati upravo sa stručnjacima iz Republike Litve koja sama ima dugogodišnje i bogato iskustvo u strateškom planiranju. Litva se smatra jednom od država članica EU-a s uređenijim sustavom strateškog planiranja od koje ćemo, siguran sam, imati puno za naučiti", kazao je Jakša Puljiz, voditelj projekta zemlje korisnice i zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU pozdravljajući skup.

Istaknuvši iskustvo stečeno u procesu programiranja strateških dokumenata za korištenje EU fondova i izradi Nacionalnog programa reformi, Jakša Puljiz je naglasio kako je cilj ovog projekta objediniti različite elemente sustava strateškog planiranja te na taj način osigurati optimalnu alokaciju financijskih i ljudskih resursa angažiranih u sustavu te dugoročno osigurati kvalitetno donošenje i provedbu javnih politika.
 
 Nazočnima su se obratili i Deividas Stankevičius, voditelj Ureda Veleposlanstva Republike Litve u Zagrebu,  Mirella Rašić, voditeljica odjela za političko izvještavanje i analize, Predstavništva Europske komisije u Hrvatskoj i Ana Stankaitienė, voditeljica projekta zemlje partnera i direktorica Odjela za gospodarski razvoj Vladinog ureda Republike Litve.
 
 

Pisane vijesti