Svečano otvorena OŠ Antuna Masle u Orašcu

(Dubrovački vjesnik)

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić, ministar obrazovanja Željko Jovanović i gradonačelnik Andro Vlahušić su danas svečano otvorili obnovljenu i nadograđenu Osnovnu školu Antuna Masle u Orašcu. Svečanosti su nazočili predsjednica Gradskog vijeća Olga Muratti, zamjenik gradonačelnika Niko Šalja i pročelnici Miho Katičić i Milan Perić, a u ime škole nazočne je pozdravila ravnateljica Ines Čoro.

Gradonačelnik Vlahušić je istaknuo uspjehe dubrovačke obrazovne vertikale, koju su prepoznali i u svijetu pa je uvrštena u pet najboljih svjetskih obrazovnih projekata u analizi uglednog dnevnika Financial Times. Ministar Jovanović se u obraćanju složio s gradonačelnikom i naglasio kako je Dubrovnik uzor ostatku Hrvatske po ulaganjima u obrazovanje, dok je potpredsjednik Grčić zaključio kako je obnova OŠ Antuna Masle primjer omogućavanja jednakih prilika učenicima koji pohađaju škole u urbanim i ruralnim sredinama. Učenice i učenici OŠ Antuna Masle, koju pohađaju i djeca djelatnika Dubrovačkih vrtova sunca iz brojnih država, su na svečanosti izveli kulturno-umjetnički program. Nakon blagoslova mjesnog župnika fra Ivice Karasovića, nastupili su Dubrovački primorski svatovi.

Nadograđene su tri nove učionice, zbornica, jedna pomoćna prostorija te polivalentna dvorana koja će služiti za održavanje nastave tjelesne i zdravstvene kulture, ali i za različite društvene i kulturne potrebe škole i stanovnika Orašca. Ukupna površina novosagrađenih prostora je 325 metara kvadratnih, a sveukupna vrijednost investicije je približno šest milijuna kuna.

Nadogradnja je omogućila prelazak na nastavu u jednoj smjeni, a obnova je ujedno preduvjet razvojnim ciljevima Grada Dubrovnika za zadržavanje života u Orašcu i zaleđu, odnosno Gornjim selima čiji učenici gravitiraju ovoj školi. Škola kontinuirano bilježi porast broja učenika budući da se Orašac rezidencijalno razvija, a očekuje se daljnji porast djece u Gornjim selima završetkom vodovodne i kanalizacijske mreže te realizacijom Primorske ceste čime će ruralni dijelovi Grada Dubrovnika postati atraktivno predgrađe.


Vijesti iz medija