Potpredsjednik Grčić otvorio obnovljenu OŠ Antuna Masle

Slika /arhiva/SLIKE/antun-masle22102012.jpg
Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić svečano je otvorio obnovljenu Osnovnu školu Antuna Masle u Orašcu.

U svom obraćanju izdvojio je kako je cilj obnove i nadogradnje škole bio da učenici mogu koristiti nove prostore za jednosmjensku nastavu, čime će se povećati standard obrazovanja na ovom području. Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uložilo je 3,3 milijuna kuna u obnovu škole, a ukupna vrijednost investicije je oko šest milijuna kuna.

Realizacija projekta je omogućila nadogradnju tri nove učionice, zbornice, pomoćne prostorije te polivalentne dvorane za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture te društvene i kulturne potrebe škole i stanovnika Orašca.

Otvorenju su prisustvovali i ministar znanosti, obrazovanja i sporta Željko Jovanović te gradonačelnik Andro Vlahušić. Gradonačelnik Vlahušić istaknuo je važnost i uspjeh dubrovačke obrazovne vertikale koju su prepoznali i u svijetu, a ministar Jovanović kazao je kako je grad Dubrovnik primjer na koji način Vlada RH želi pospješiti obrazovanje.
 
Galerija:
 


Pisane vijesti