Zamjenik ministra Jakša Puljiz obišao radove na rekonstrukciji pruge Okučani – Novska

Slika /arhiva/SLIKE/Okučani-Novska-24102012-1.jpg
Zamjenik ministra regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Jakša Puljiz obišao je radove na dionici Okučani – Novska na magistralnoj pruzi Novska – Tovarnik na državnoj granici.

U svom obraćanju naglasio je da će realizacija ovog važnog infrastrukturnog projekta znatno poboljšati prometne karakteristike željezničke pruge na spomenutoj dionici, kao i X. paneuropskog koridora.

'Isto će doprinijeti stvaranju iskustva i kapaciteta u HŽ Infrastrukturi za realizaciju projekata kroz fondove Europske unije. Cilj nam je da EU fondovi postanu glavni izvor financiranja u području izgradnje i razvoja prometne infrastrukture već od 2014. godine' zaključio je Puljiz.

Ministar pomorstva, prometa i infrastrukture Siniša Hajdaš Dončić izdvojio je kako je ovaj projekt dokaz uspješnog apliciranja prema EU fondovima.

Rekonstrukcija dionice obuhvaća dvije cjeline, modernizaciju međukolodvorskog razmaka Okučani – Novska, te rekonstrukciju kolodvora Okučani. Ukupna vrijednost radova je oko 40 milijuna eura, od čega se 85 posto bespovratnih sredstava osigurava iz pretpristupnog fonda IPA, a 15 posto iz proračuna Republike Hrvatske. Dovršetak radova planiran je do kraja 2014. godine. 


Pisane vijesti