Svečano obilježen završetak obnove studentskih naselja u Zagrebu

Slika /slike/H20151223000099.jpg

Gotovo milijarda kuna namijenjena je ulaganjima u studentsku infrastrukturu.

Najvažnije je da će se studenti sada vratiti u obnovljene domove i imati kvalitetniji smještaj, naglasio je potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić na svečanosti obilježavanja završetka radova na rekonstrukciji studentskih naselja Stjepan Radić i "Cvjetno naselje" u Zagrebu.

Rekonstrukcija paviljona financirana je nacionalnim sredstvima u ukupnom iznosu od 280 milijuna kuna kako bi studenti mogli što prije useliti u obnovljene studentske domove.

Važno je naglasiti da je Projekt rekonstrukcije Studentskog doma Stjepan Radić dio Projekta „Financiranje rekonstrukcije i nadogradnje studentskih domova“ prijavljenog u okviru Poziva na dostavu projekata za dodjelu bespovratnih sredstva za ostvarenje cilja Operativnog programa Konkurentnost i kohezija  za razdoblje 2014-2020. godine - Modernizacija, unapređenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju koji je raspisalo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Ukupno je kroz ovaj Poziv na raspolaganju 934 milijuna kuna od čega je 85 posto iz EU fondova.

Cilj tog poziva je:
  • Postići pokrivenost 20% studenata izvan prebivališta smještajnim kapacitetima
  • Omogućiti studentski smještaj studentima slabijeg socijalno-ekonomskog statusa

Više informacija dostupno je ovdje

 

Pisane vijesti