Poziv za podnošenje zahtjeva za akreditaciju regionalnih koordinatora

Predmet poziva
 
Predmet poziva je podnošenje zahtjeva za pokretanje postupka akreditacije regionalnih koordinatora u skladu s člankom 26. Zakona o regionalnom razvoju Republike Hrvatske (NN 147/14, 123/17 i 118/18) (u daljnjem tekstu: Zakona) i Pravilnika o provedbi postupka akreditacije regionalnih koordinatora (NN 24/18 i 13/19) (u daljnjem tekstu: Pravilnik).
 
Akreditacija je proces procjene sposobnosti regionalnih koordinatora za učinkovito i djelotvorno obavljanje poslova iz članka 25. Zakona.
 
Prihvatljivi podnositelji zahtjeva
 
Prihvatljivi podnositelji zahtjeva za akreditaciju su regionalni koordinatori osnovani kao javne ustanove čije su djelatnosti usklađene s odredbama Zakona.
 
Način podnošenja zahtjeva
 
Prihvatljivi podnositelj zahtjeva podnosi zahtjev (Prilog 8.) za pokretanje postupka akreditacije zajedno s prilozima u skladu sa Zakonom i Pravilnikom.
 
Prilozi zahtjevu su:
 
Prilog 1. Godišnji radni plan
Prilog 2. Analiza radne opterećenosti
Prilog 3. Opis posla
Prilog 4. Osjetljiva radna mjesta: Analiza rizika
Prilog 5. Plan zamjene zaposlenika
Prilog 6. Izjava o povjerljivosti i nepristranosti
Prilog 7. Upitnik za analizu potreba za edukacijom
Prilog 9. Izjava čelnika tijela podnositelja zahtjeva
 
Zahtjev, zajedno s prilozima, predaje se u zatvorenoj omotnici koja na vanjskoj strani mora sadržavati puni naziv i adresu podnositelja zahtjeva, preporučenom poštom ili neposrednom dostavom Ministarstvu regionalnoga razvoja i fondova Europske unije, Upravi za regionalni razvoj, Sektoru za podršku regionalnoj i lokalnoj razini, obvezno uz naznaku: Zahtjev za akreditaciju – ne otvarati, na adresu: Miramarska cesta 22, 10000 Zagreb.
 
Rok za podnošenje zahtjeva
 
Rok za podnošenje zahtjeva je 18. srpnja 2023. godine
U slučaju prijava poštom, prihvatljivim će se smatrati sve pošiljke poslane preporučenom poštom s poštanskim žigom zaključno s 18. srpnja 2023. godine.
 
Obrada zahtjeva i donošenje Odluka o statusu regionalnih koordinatora
 
Postupci obrade zahtjeva, terenske provjere, donošenje procjene i zaključno Odluke o statusu regionalnog koordinatora utvrđene su Pravilnikom.
 
Kontakt osobe
 
Anamarija Protega, 01/6470-346, anamarija.protega@mrrfeu.hr
Gordan Klišanić, 01/6471-973, gordan.klisanic@mrrfeu.hr