Regionalni stambeni program: Javni poziv izbjeglim osobama iz BiH produljen za tri mjeseca

Slika /arhiva/SLIKE/Reg_stamb_program_06_02_2013_1.JPG
Prijavite se na javni poziv, procedure su propisane, ali nastojat ćemo svakome olakšati prikupljanje dokumentacije i uvrštavanje u program pomoći u rekonstrukciji stambenih jedinica u cilju povratka u Bosnu i Hercegovinu, poručio je Damir Ljubić, ministar za ljudska prava i izbjeglice BiH na press-konferenciji održanoj u prostorijama Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u Zagrebu, nakon tribine o zajedničkom regionalnom stambenom programu koji se provodi u četiri partnerske zemlje Bosni i Hercegovini, Crnoj Gori, Hrvatskoj i Srbiji.

Rok za dostavu prijava na javni poziv izbjeglim osobama iz Bosne i Hercegovine produljen je, s datuma 7. veljače 2013., za još tri mjeseca. Prijave se podnose na obrascu koji je dostupan, uz objavljeni tekst poziva, na internetskim stranicama  rečenog ministarstva  www.mhrr.gov.ba, a može se podići i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima BiH u Podgorici, Zagrebu i Beogradu.

U BiH će biti osigurana stambena rješenja za 5400 obitelji među kojima je i 1800 obitelji iz BiH koje borave u Hrvatskoj.

Stanko Janić, pomoćnik ministra regionalnoga razvoja i fondova EU istaknuo je veliki napredak država u regiji u provedbi Regionalnoga stambenoga programa koji podrazumijeva rješenja stambenog pitanja kroz reintegraciju u mjestima gdje izbjegle osobe borave ili njihov povratak u mjesta gdje su ranije živjeli.

Cilj Regionalnog stambenog programa je pružanje trajnih i održivih stambenih rješenja za oko 74.000 osoba ili 27 tisuća domaćinstava.

Galerija: 
 


Pisane vijesti