Potpredsjednik Grčić u posjetu društvu Calzedonia Croatia: Trebaju nam ovakvi primjeri greenfield investicija

Slika /arhiva/SLIKE/Varazdin 07.02.2013-1.JPG
Borimo se za nove projekte i bolju poslovnu klimu, cilj nam je stvoriti okruženje u kojem će investitori prepoznati priliku za ulaganjem. Svakodnevno pokušavamo otkloniti barijere koje su se ispriječile u realizaciji pojedinih projekata, radimo na tome da se pokrene investicijski ciklus. Pokrećemo javne investicije, ali iznimno nam je važno da zažive i privatne investicije. Hrvatskoj trebaju ovakvi primjeri kakav je vaš, greenfield investicije inozemne tvrtke, koja zapošljava više od 2000 ljudi, ima više od milijardu kuna prihoda i gotovo 90 posto proizvodnje ide za izvoz.

Naglasio je to potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić u četvrtak 7.veljače 2013. razgovoru s čelnim ljudima tvrtke Calzedonia u Donjem Knegincu.

Francesco Ruffoli i Dubravko Hoić, članovi Uprave, te Marija Herman, voditeljica investicijskih projekata društva Calzedonia Croatia upoznali  su potpredsjednika Grčića s preprekama koje su nailazili u realizaciji investicija.

U razgovoru je istaknuto Vladino opredjeljenje pomoći investitorima, a iz dana u dan obraća se sve više njih kojima se pomaže u realizaciji projekata.

Calzedonia je u poduzetničkoj zoni Jalžabet investirala u novi distributivno-logistički centar koji će u prvoj fazi zaposliti više od 200 radnika.

Galerija:


Pisane vijesti