Poziv na konzultacije u okviru Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. – 2020.

Program prekogranične suradnje Italija - Hrvatska 2014. – 2020., kao jedan od elemenata koji bi trebali doprinijeti ostvarenju pametnog, održivog i uključivog razvoja kroz prekograničnu suradnju, trenutno je u procesu izrade.

Program je značajna novost u odnosu na prethodno programsko razdoblje, jer se suradnja dviju država odvijala uglavnom u kontekstu multilateralnog IPA programa Jadranska prekogranična suradnja te programa transnacionalne suradnje Mediteran i Jugoistočna Europa.
Programski odbor sastavljen od predstavnika obiju država sudionica pripremio je glavne dijelove programskog dokumenta, u skladu s pravilima i procedurama koje propisuje zakonodavni okvir Europske unije za razdoblje 2014.-2020.
 
U svrhu prikupljanja informacija od strane relevantnih dionika za daljnju razradu programskog dokumenta, Program organizira dvije radionice:
 
  • 17. lipnja 2015. godine u Trstu,
  • 19. lipnja 2015. godine u Solinu.
 
Obje radionice imaju za cilj zainteresirane dionike informirati o statusu izrade programskog dokumenta, identificirati potrebne intervencije između potencijalnih ciljanih skupina za specifične prioritetne osi i preciznije definirati aktivnosti/vrste projekata koji će se sufinancirati. Rezultati radionica bit će uzeti u obzir u pripremi sljedeće verzije Programa suradnje.
 
Prijaviti se možete do 15. lipnja 2015. putem linka http://it-hr.sogessolutions.com, na kojem možete pronaći i sve relevantne detalje u vezi radionica.
S obzirom da je službeni jezik programa engleski, radionice će biti održane na engleskom jeziku.
 
Ako niste u mogućnosti prisustvovati radionicama, pozivamo Vas da nam svoje komentare (na engleskom jeziku) na 4. nacrt programskog dokumenta dostavite na adresu sanja.vranic@mrrfeu.hr.

Pisane vijesti | EU fondovi