Poziv na dostavu podataka o ulaganjima na otocima u 2013.

Slika /arhiva/SLIKE/Np Mljet.jpg
Sukladno odredbi članka 38. Zakona o otocima, Vlada Republike Hrvatske ima obavezu najmanje jedanput godišnje izvijestiti Hrvatski sabor o učincima provedbe Zakona o otocima. Trenutno je u tijeku izrada Izvješća za 2013. godinu, te je Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije uputilo svim ministarstvima i drugim tijelima državne uprave, kao i javnim poduzećima i institucijama poziv za dostavu podataka najkasnije do 15. travnja 2014.
 
Naime, izvješće obuhvaća sve segmente provedbe Zakona od strane državnih institucija i javnog sektora koji su proračunskim sredstvima, odnosno vlastitim sredstvima, ulagali u razvoj hrvatskih otoka te na bilo koji drugi način sudjelovali u provedbi odredbi Zakona o otocima.
 
U tu svrhu na internetskoj stranici Ministarstva www.mrrfeu.hr - Otoci i priobalje navedene su upute, odnosno obrasci Prilog 1. i Prilog 2., u koje je potrebno unijeti podatke o ulaganjima na hrvatskim otocima, uključujući i poluotok Pelješac, odnosno opis svih mjera, aktivnosti, projekata i iznosa ulaganja iz pojedinih resora u 2013. godini, u tabličnom i tekstualnom obliku.
 


Pisane vijesti