Povjerenik Hahn i potpredsjednik Grčić u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji: Kvalitetni projekti donijet će nova radna mjesta

Slika /arhiva/SLIKE/grcic hahn 29 06 2012.jpg
Europski povjerenik za regionalnu politiku Johannes Hahn i potpredsjednik Vlade i ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić obišli su u petak Osječko-baranjsku i Vukovarsko-srijemsku županiju. U osječkom poduzetničkom inkubatoru "Bios"  položen je kamen temeljac za izgradnju nove modularne hale, ukupne vrijednosti 1,4 milijuna eura, koja će se sufinancirati iz fondova Europske unije, odnosno programa IPA komponenta IIIc za regionalnu konkurentnost. 

Kamen temeljac položili su potpredsjednik Vlade RH Branko Grčić, povjerenik Johannes Hahn, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić i osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo.

Povjerenik Hahn kazao je kako je uloga poduzetničkih inkubatora u pomoći poduzetnicima početnicima, u trenucima kada počinju svoje poslovanje, izuzetno važna. Istaknuo je da je ovo sjajan primjer kako Hrvatska već sada daje doprinos razvoju i jačanju poduzetništva, što će se zasigurno intenzivirati njenim punopravnim članstvom u Europskoj uniji. 

Dodao je kako je njegov posjet Hrvatskoj dio obilaska zemalja regije koje sudjeluju u Dunavskoj strategiji. Cilj strategije je podizanje kvalitete života stanovništva dunavskog područja, sigurnost, poboljšanje cestovnog i željezničkog transporta, plovnosti rijeka, te očuvanje okoliša i bioraznolikosti. 

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić rekao je kako ovaj projekt pokazuje da je Hrvatska na pragu realizacije programa koji uključuje 32 slična projekta u svim dijelovima zemlje, koji trebaju pridonijeti transferu znanja, tehnologija i razvoju visoko-tehnoloških tvrtki. 

'To je upravo ono što Hrvatskoj treba na putu u jedinstveno europsko tržište – odnosno, veća konkurentnost hrvatskoga gospodarstva te snaga da se ravnopravno uključimo u tržišnu utakmicu', rekao je Grčić. Dodao je kako je ovo drugi posjet povjerenika Hahna Hrvatskoj u mjesec dana što, kako drži, dovoljno govori o značaju koje pridaje procesu pristupanja Hrvatske u punopravno članstvo Europske unije.

Gradonačelnik Bubalo kazao je da očekuje da će u novoj hali "Biosa" biti otvoreno oko 230 radnih mjesta, a poslovanje započeti oko 50 novih tvrtki. Naglasio je kako šansu za proširenje poslovnih kapaciteta vidi u izgradnji gospodarskih zona "Tenja" i "Nemetin". 

Povjerenik Hahn i potpredsjednik Grčić u pratnji lokalnih čelnika nazočili su i prezentaciji projekta razminiranja poljoprivrednih površina na području osječkih prigradskih naselja Tenje, Antunovac i Nemetin. Riječ je o površinama od gotovo milijun četvornih metara, čije razminiranje se sufinancira sredstvima iz europskog IPA fonda.


(Hina/MRRFEU)


Galerija:


Pisane vijesti