Temeljni kamen za halu BIOS-a vrijednu 1,4 milijuna eura

(Glas Slavonije/ Tomislav Levak)
 
Temeljni kamen za gradnju nove modularne hale Poduzetničkog inkubatora BIOS, vrijedne oko 1,4 milijuna eura, jučer su zajednički položili Johannes Hahn, povjerenik Europske unije za regionalnu politiku, Branko Grčić, potpredsjednik Vlade RH i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU, gradonačelnik Osijeka Krešimir Bubalo i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Tom činu, među ostalima, nazočio je i Paul Vandoren, veleposlanik delegacije EU u Hrvatskoj. Kako je istaknuto, posrijedi je treća hala u sklopu BIOS-a, koju će prema projektu tvrtke Šilović d.o.o., kao izabrani izvoditelj, u roku od godinu dana sagraditi tvrtka Gradnja. Riječ je o poslovnoj zgradi ukupne površine 1.872 kvadrata, čije je prizemlje predviđeno za lokale servisa uredske opreme, uređaja za industrijsku automatizaciju, usluga održavanja informatičkih sustava itd., dok će na katu također biti uredi, dvorana za konferencije, arhiva, vanjska terasa i drugi sadržaji. Imat će i 83 parkirališna mjesta i poseban sustav za grijanje i hlađenje zgrade. 

"U BIOS-u smo vidjeli doista sjajne primjere pomoći mladim i novim poduzetnicima za pokretanje poslova u segmentima biomedicine, informacijskih tehnologija i drugih. To ilustrira kako će Hrvatska u budućnosti imati važnu ulogu u EU", rekao je Hahn. 

Ovaj projekt pozdravili su i Grčić i Šišljagić, a Bubalo je naglasio kako BIOS trenutačno udomljava oko 150 zaposlenih u 24 tvrtke. "Od EU smo dobili milijun eura nepovratnih sredstava za novu halu, a Grad zajedno s BIOS-om sudjeluje s 400 tisuća eura. Ono što je bitno, tu će u idućim godinama posao naći oko 230 ljudi u 50 mladih tvrtki, a druga stepenica razvoja su gospodarske zone Tenja i Nemetin. Riječ je o širenju proizvodnih kapaciteta, posebno IT tehnologija i drugih", zaključio je Bubalo.
 


Vijesti iz medija