Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić primio veleposlanika Republike Poljske u nastupni posjet

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, gospodina Wiesława Tarku. 

Veleposlanik Tarka čestitao je na uspješnom rezultatu referenduma o pristupanju Republike Hrvatske Europskoj uniji. Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije izdvojio je kako su poljska iskustva u povlačenju novca iz EU fondova od neprocjenjive važnosti za Republiku Hrvatsku. Slijedom toga veleposlanik Tarka je ukratko prezentirao ključne aktivnosti cjelokupnog procesa te iskazao spremnost Republike Poljske u savjetovanju i pružanju pomoći. 

Sugovornici su se složili kako preduvjet povećane alokacije sredstava iz fondova EU predstavlja kvalitetna priprema programskih dokumenata i projekata te koordinacija od strane centraliziranog tijela državne uprave.

Na posljetku iznimno kvalitetnog i sadržajnog sastanka, obje strane su usuglasile kako će se dosadašnja uspješna suradnja nastaviti. 
 
Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić primio je danas u nastupni posjet veleposlanika Republike Poljske u Republici Hrvatskoj, gospodina Wiesława Tarku

 
 


Pisane vijesti