Potpredsjednik Vlade i ministar Branko Grčić primio je danas u posjet g. Stefana Sannina, ravnatelja Opće uprave Europske komisije za proširenje

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar regionalnoga razvoja i fondova EU prof. dr. sc. Branko Grčić je zahvalio gospodinu Sanninu na posjeti koja predstavlja snažnu podršku i pozitivan impuls Vladi Republike Hrvatske. 
 
Potpredsjednik Grčić je detaljnije prezentirao ključne korake u strukturnim i programskim područjima koje su učinili Vlada RH i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU. Izdvojio je kako će Ministarstvo, na čijem je čelu, nastaviti preuzete obveze koordinacije pretpristupnih fondova EU, dok će ubrzati pripremne aktivnosti za korištenje strukturalnih i Kohezijskog fondova. Pored navedenog, izdvojio je kako su tranzicijski procesi preuzimanja vlasti i formiranja novih sustava u završnoj fazi.
 
Sannino je čestitao na rezultatu provedenog referenduma o pristupanju Republike Hrvatske u Europsku uniju. Uputio jasnu i snažnu podršku te ponudio konstruktivnu pomoć i suradnju kako bi period koji je pred nama, posebno važan  u mnogim aspektima, bio što jednostavniji i lakši.
 
Sannino je potvrdio kako kontinuitet i međusobna interakcija predstavnika institucija Europske unije i Vlade Republike Hrvatske predstavljaju ključ uspjeha, dok je od posebnog značaja budućih djelovanja uvjeriti zemlje članice u smjer kojim putuje nova hrvatska Vlada.
 
Obje strane su na kraju izrazile zadovoljstvo inicijalnim sastankom te se usuglasile kako su uvjerene u uspješnost buduće suradnje.
 



 
 


Pisane vijesti