Potpredsjednik Grčić na proslavi Dana pobjede i domovinske zahvalnosti u Kninu

Slika /arhiva/SLIKE/knin1 05 08 2012 .jpg

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" u Kninu, najviši državni dužnosnici izrazili su zahvalnost svim braniteljima Domovinskog rata.

Na središnjoj svečanosti obilježavanja Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 17. obljetnice vojno-redarstvene akcije "Oluje" u Kninu, najviši državni dužnosnici izrazili su zahvalnost svim braniteljima Domovinskog rata.

Predsjednik RH Ivo Josipović, premijer Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade Branko Grčić, potpredsjednik i obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko te brojni ministri iskazali su braniteljima poštovanje i podsjetili na ovaj dan znači slavu, pobjedu, ponos i sjećanje na ono što su učinili za Hrvatsku.

"U pravednom i obrambenom ratu odnijeli ste pobjedu za Hrvatsku i ja sam vam na tome beskrajno zahvalan. Ustav mi je dao poziciju da budem vrhovni zapovjednik hrvatskih Oružanih snaga i stoga osjećam poniznost, poštovanje i ponos što sam zapovjednik te ponosne pobjedničke vojske", poručio je predsjednik Republike Ivo Josipović čestitajući okupljenima današnji blagdan. Hrvatska nakon pobjede u ratu mora još pobijediti i u miru – svladati gospodarske teškoće, osigurati ljudska prava, vjerske i nacionalne slobode i prosperitet svih građana, dodao je. 

"Pobijediti u miru znači i pružiti ruku našim sugrađanima srpske nacionalnosti i njihove žrtve priznati i pokloniti im se", naglasio je predsjednik Republike. 

Predsjednik Vlade Zoran Milanović ispred spomenika Hrvatske pobjede Oluja '95 poručio je kako, bez obzira na različitosti, oko zajedničkih ciljeva moramo biti jedinstveni.

''Naš je rat bio pravedan, obramben i human'', istaknuo je premijer dodavši kako su to vrijednosti s kojima ulazimo u Europu. 

''Hrvatske granice ćemo uvijek braniti, kao što je to radila svaka hrvatska vlast od 1990. naovamo, i u tome smo također jedinstveni'', poručio je Zoran Milanović. 

Potpredsjednik i obnašatelj dužnosti predsjednika Hrvatskog sabora Josip Leko rekao je kako se Hrvatska ponosi svojim braniteljima. 

"Uspješno izvedenom vojno-redarstvenom akcijom Oluja, vi ste bitno pridonijeli međunarodnom ugledu Republike Hrvatske. Vaše znanje i iskustvo stečeno u Domovinskom ratu i danas se visoko cijeni u međunarodnim krugovima", poručio im je Leko. 

''Hrvatska želi biti faktor mira, sigurnosti i stabilnosti u svijetu'', zaključio je Josip Leko. 


(Hina, MRRFEU)


Galerija:
 


Pisane vijesti